Βόμβα σκότωσε δεκάδες φιλάθλους

Βόμβα σκότωσε δεκάδες φιλάθλους

Τουλάχιστον 21 φίλαθλοι σκοτώθηκαν χθες, Τρίτη, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, από έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά σ’ ένα κέντρο στο οποίο προβάλλονταν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Νταματούρου, στη βόρεια Νιγηρία.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερς μέτρησε τουλάχιστον 13 πτώματα στο νοσοκομείο της πόλης, ανάμεσα στα οποία και μικρών παιδιών, καθώς και περισσότερους από 20 τραυματίες.

«Παραλάβαμε 21 πτώματα και 27 τραυματίες» μετά την έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ στη συνοικία Νάγι-Νάμα, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή στο νοσοκομείο Σάνι Αμπάσα.

Σύμφωνα με κατοίκους, η βόμβα ήταν κρυμμένη σ’ ένα μηχανοκίνητο ρίκσο (τρίτροχο ποδήλατο)  που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το κέντρο, όπου πλήθος ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει σε μια γιγαντοοθόνη το ματς Βραζιλία-Μεξικό.

Πάντως μερικοί από τους τραυματίες είπαν στο Ρόιτερς πως η έκρηξη ήταν έργο καμικάζι βομβιστή, ενώ άλλοι είπαν πως ο δράστης άφησε ένα μηχανισμό μπροστά από το κέντρο και στη συνέχεια διέφυγε.

Πολλά κέντρα στα οποία προβάλλονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, αλλά και γήπεδα ποδοσφαίρου έχουν δεχθεί επιθέσεις πρόσφατα στη Νιγηρία. Την 1η Ιουνίου, περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βορειοανατολική Νιγηρία όταν βόμβα εξερράγη ανάμεσα σε φιλάθλους σ’ ένα γήπεδο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι επιθέσεις αυτές αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ο αρχηγός της οποίας Αμπουμπάκαρ Σεκάου, σε πολυάριθμα βίντεο, έχει περιγράψει το ποδόσφαιρο ως δυτική διαστροφή με στόχο την απομάκρυνση των μουσουλμάνων από τη θρησκεία.

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις, οι αρχές στην Πολιτεία Ανταμάουα (βορειοανατολική Νιγηρία) και σ’ αυτή του Οροπεδίου (κεντρική) αποφάσισαν να κλείσουν για λόγους ασφαλείας όλα τα κέντρα στα οποία επρόκειτο να προβληθούν σε γιγαντοοθόνες οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Διαβάστε επίσης

 Νιγηρία: Ισχυρή έκρηξη την ώρα που έβλεπαν Μουντιάλ

ΒΙΝΤΕΟ-Το “γκολ” του αγώνα Ιράν-Νιγηρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ