Δίαιτα-σταθμός με βάση το DNA

Δίαιτα-σταθμός με βάση το DNA

Το γονιδιακό τεστ μπορεί να δώσει αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα των παραπανίσιων κιλών, οδηγώντας  στην οριστική απώλεια τους. Προϋπόθεση είναι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών. Σύμφωνα με τους εμπνευστές της δίαιτας DNA, όπως ονομάζεται, είναι αποτελεσματικότερη από οποιαδήποτε άλλη, καθώς οδηγεί σε περαιτέρω απώλεια κιλών, κατά 33% σε σχέση με άλλα προγράμματα διατροφής.

Βάσει των αποτελεσμάτων του γονιδιακού τεστ, που γίνεται με μια απλή εξέταση σάλιου, κάθε παχύσαρκος ή υπέρβαρος εντάσσεται σε μια από τις πέντε διατροφικές κατηγορίες στις οποίες έχουν κατανεμηθεί οι τροφές. Έτσι καταναλώνει τρόφιμα που συμβάλλουν στην απώλεια κιλών και δεν τρώει τροφές που στον δικό του οργανισμό οδηγούν σε μη απώλεια ή και σε αύξηση βάρους. Μεταξύ των πέντε κατηγοριών είναι αυτή που έχει χαμηλά λιπαρά, εκείνη που έχει χαμηλούς υδατάνθρακες και η μεσογειακή.

Τα αποτελέσματα των πειραμάτων παρουσιάστηκαν σε συνέδριο Ανθρώπινης Γενετικής, που έγινε στο Μιλάνο και οι εμπνευστές της δίαιτας DNA υποστήριξαν ότι οι μετέχοντες έχασαν κατά ένα τρίτο περισσότερα κιλά σε σχέση με άτομα που απλώς μετρούσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν. Η δόκτωρ Νίκολα Πιράτσου και οι συνεργάτες της από το Πανεπιστήμιο της Τεργέστης παρακολούθησαν 87 παχύσαρκους ασθενείς για διάστημα δύο ετών και άλλους 104 που απλώς μείωσαν κατά 600 τις θερμίδες κατανάλωναν κάθε ημέρα.

Όσοι έκαναν τη δίαιτα DNA μείωσαν τον δείκτη μάζας σώματος και αύξησαν τον μυϊκά ιστό τους περισσότερο από τους υπόλοιπους. Αυτό αποδεικνύει ότι η γνωστή άποψη ότι άνθρωποι που κάνουν ακριβώς την ίδια δίαιτα δεν χάνουν το ίδιο βάρος.

Πηγή: Δημοκρατία

 

Διαβάστε επίσης

Γιατί η Μέρκελ έχασε 10 κιλά;

Χάσε 3 κιλά το μήνα με ένα ρόφημα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ