Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς για τις απαγωγές

Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς για τις απαγωγές

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγόρησε σήμερα το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς ότι απήγαγε τους τρεις νεαρούς Ισραηλινούς, η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ και 72 ώρες, ενώ ο στρατός έχει συλλάβει δεκάδες Παλαιστινίους και απέκλεισε την πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν “πολλές ενδείξεις” που δείχνουν μια εμπλοκή της Χαμάς, η οποία θεωρείται “τρομοκρατική οργάνωση” από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Ένας από τους απαχθέντες φέρεται να έχει αμερικανική υπηκοότητα, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το βράδυ, οι στρατιώτες περικύκλωσαν ένα σπίτι σε παλαιστινιακή γειτονιά της Χεβρώνας, καλώντας τους κατοίκους του να παραδοθούν, ενώ έριξαν αντιαρματική ρουκέτα στη πόρτα του κτιρίου, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε και δύο ακόμη συνελήφθησαν, πρόσθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Βορειότερα, κοντά στη Βηθλεέμ, άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικού φυλακίου, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς, ανακοίνωσε ο στρατός.

Την ίδια στιγμή, ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα εναντίον του νοτίου Ισραήλ, δύο από τις οποίες αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος, σύμφωνα με τον στρατό.

“Οι τρομοκράτες της Χαμάς διέπραξαν την απαγωγή των τριών ισραηλινών εφήβων. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Χαμάς έχει στόχο την καταστροφή του Ισραήλ”, δήλωσε ο Νετανιάχου μιλώντας στα ξένα μέσα ενημέρωσης στο Τελ Αβίβ.

Επανέλαβε ότι θεωρεί τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς “υπεύθυνο για οποιαδήποτε επίθεση προέρχεται από έδαφος που τελεί υπό παλαιστινιακό έλεγχο”.

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση απάντησε, σε ανακοίνωσή της, ότι “δεν είναι υπεύθυνη για περιοχές εκτός του παλαιστινιακού ελέγχου ασφάλειας και στις οποίες υπάρχουν δεκάδες εβραϊκοί οικισμοί”.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι τρεις έφηβοι εξαφανίστηκαν, ενώ έκαναν οτοστόπ κοντά στο Γκους Ετζιόν, μια συνοικία με εβραϊκούς οικισμούς που βρίσκεται ανάμεσα στις παλαιστινιακές πόλεις της Βηθλεέμ και της Χεβρώνας, στη νότια Δυτική Όχθη. Αυτή η περιοχή τελεί υπό ισραηλινό πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο.

Οι τρεις έφηβοι είναι ο Εγιάλ Γιφράς 19 ετών, από την περιοχή Ελάντ (Ισραήλ), ο 16χρονος Ναφτάλι Φρένκελ από την περιοχή Νοφ Αγιαλόν (Ισραήλ) και ο Γκιλάντ Σάερ, 16 ετών, από τον εβραϊκό οικισμό Ταλμόν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ