Ο εξόριστος κυβερνήτης της Μοσούλης καλεί ΗΠΑ και Τουρκία να επέμβουν

Ο εξόριστος κυβερνήτης της Μοσούλης καλεί ΗΠΑ και Τουρκία να επέμβουν

Ο εξόριστος κυβερνήτης της Μοσούλης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών από τις ΗΠΑ και την Τουρκία εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που έχουν καταλάβει την πόλη του καθώς και άλλες περιοχές στο βόρει Ιράκ, όπως επισημαίνει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

«Αεροπορικές επιδρομές μπορούν να εξαπολυθούν εναντίον των βάσεων των μαχητών του ΙΚΙΛ, όχι στις πόλεις αλλά στις μη κατοικημένες περιοχές», εξήγησε ο Άτιλ αλ Νουτζάιφι από το Ερμπίλ της αυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν όπου έχει καταφύγει.

Ο αξιωματούχος απαντούσε σε μια ερώτηση σχετικά με το τι αναμένει από την Ουάσινγκτον και την Άγκυρα μετά την προέλαση των ισλαμιστών.

Ο αλ Νουτζάιφι τάχθηκε πάντως κατά «της παρουσίας στην περιοχή μας ξένων στρατιωτών», αναφερόμενος μόνο σε αεροπορικές και όχι χερσαίες επιχειρήσεις.

Δώδεκα νεκροί

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα βορειοδυτικά της Βαγδάτης όταν οβίδες έπληξαν ένα κέντρο στρατολόγησης εθελοντών που επιθυμούν να πολεμήσουν εναντίον των ισλαμιστών μαχητών οι οποίοι έχουν εξαπολύσει ευρεία επίθεση στο Ιράκ, ανακοίνωσε η αστυνομία και ένας γιατρός.

Τρεις στρατιώτες είναι μεταξύ των θυμάτων αυτού του βομβαρδισμού στο Χάλες, 5 χιλιόμετρα από τη Μπακούμπα, πρωτεύουσα της επαρχίας Ντιγιάλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Μετά την ανακοίνωση του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι την Τετάρτη ότι θα δοθούν όπλα στους πολίτες που είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν εναντίον των ανταρτών χιλιάδες κάτοικοι έχουν δηλώσει εθελοντές.

Εξάλλου τουλάχιστον έξι ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν από μια αεροπορική επιδρομή του ιρακινού στρατού εναντίον μιας οχηματοπομπής των Πεσμεργκά, των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, 150 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη, όπως δήλωσαν ένας αξιωματούχος και ένας γιατρός.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν η επίθεση, που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην Χανάγκιν, είχε συγκεκριμένα στόχο τα κουρδικά στρατεύματα ή αν επρόκειτο για λάθος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Ισλαμιστές απήγαγαν τον Τούρκο Πρόξενο και 24 διπλωμάτες στη Μοσούλη

Στα χέρια των ανταρτών η Μοσούλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ