Spiegel: Ο φόβος μπροστά στον πανικό των καταθετών

Spiegel: Ο φόβος μπροστά στον πανικό των καταθετών

«Ο φόβος μπροστά στον πανικό των καταθετών» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση, το οποίο σημειώνει:

«Εξαιτίας του φόβου μπροστά σε ένα μαζικό πανικό των καταθετών, η Ελλάδα έδωσε εντολή να μεταφερθούν δισεκατομμύρια σε χαρτονομίσματα με στρατιωτικά αεροπλάνα. Αυτό προκύπτει από ένα βιβλίο για την οικονομική κρίση, το οποίο παρουσίασε την Πέμπτη η ελληνική Κεντρική Τράπεζα. Εκεί παρουσιάζονται σκηνές που θα ήταν κατάλληλες για χολιγουντιανή ταινία, μεταξύ 2010 και 2012, όταν η χώρα βρισκόταν στο χείλος της χρεωκοπίας και της εξόδου από την ευρωζώνη».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία έχει τίτλο «Βομβαρδιστικά χρήματος απέτρεψαν ένα bank-run στην Αθήνα» και συνεχίζει:

«Η ελληνική Κεντρική Τράπεζα με την υποστήριξη της ιταλικής και αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας από το 2010 μέχρι το 2012 βοήθησαν στην αποτροπή ενός bank-run με τη μεταφορά δισεκατομμυρίων σε χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ. Τα σωτήρια χαρτονομίσματα ήρθαν με τρεις πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών τύπου Hercules C-130 από τη Ρώμη και τη Βιέννη, όπως επιβεβαιώθηκε από την ελληνική Κεντρική Τράπεζα».

Η ίδια εφημερίδα, η Handelsblatt φιλοξενεί επίσης μια είδηση με τον τίτλο «Η Ελλάδα ανακοινώνει καλά δημοσιονομικά στοιχεία» και σημειώνει:

«Η δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα προχωράει πιο γρήγορα από όσο περίμενε κανείς. Αυτό αποδεικνύουν τα δημοσιονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών για τους πέντε πρώτους μήνες αυτού του χρόνου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ