Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Βενετίας λόγω… σκανδάλου

Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Βενετίας λόγω… σκανδάλου

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο δήμαρχος της Βενετίας Τζόρτζιο Ορσόνι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ορσόνι εμπλέκεται στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αρχές για χρηματισμό και διαφθορά εκπροσώπων της δημόσιας διοίκησης στα πλαίσια των έργων για την κατασκευή των αντιπαλιρροιακών φραγμάτων στην λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Ο δήμαρχος της Βενετίας δέχτηκε μάλιστα  εξωδικαστικό συμβιβασμό, με καταδίκη σε τέσσερις μήνες φυλάκισης και καταβολή δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ, για το αδίκημα της παράνομης χρηματοδότησης. Το τελικό «πράσινο φως» στον συμβιβασμό αυτό χρειάζεται να δώσει ο αρμόδιος δικαστής.

 «Δεν υπάρχει πλέον αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική, εγώ ο ίδιος έπαψα να την εμπιστεύομαι», δήλωσε ο Ορσόνι, ο οποίος, όπως άφησε να διαρρεύσει, εξεπλάγη από την επιπολαιότητα με την οποία χειρίσθηκε την υπόθεσή του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Παρατήρησα οπορτουνιστικές αντιδράσεις, γεμάτες υποκρισία» τόνισε ο Ορσόνι.

Τις προηγούμενες ημέρες, την παραίτησή τους είχαν ζητήσει στελέχη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, με την υποστήριξη του οποίου είχε εκλεγεί ο Ορσόνι, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υφίστανται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την συνέχιση της πολιτικής του σταδιοδρομίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Ιταλία-Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ ανεργίας

Δημοσιονομικά μέτρα ζητά από την Ιταλία η Ε.Ε

 

   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ