Χωρίς λεωφορεία η Βραζιλία και το Μουντιάλ αρχίζει…

Χωρίς λεωφορεία η Βραζιλία και το Μουντιάλ αρχίζει…

To συνδικάτο των εργαζομένων στα λεωφορεία του Νατάλ της Βραζιλίας, μία από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και όπου τα λεωφορεία αποτελούν το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις από αύριο, την ημέρα που ανεβαίνει η αυλαία του Μουντιάλ.

«Η απεργία εγκρίθηκε από τη συνέλευση. Θα ξεκινήσει την Πέμπτη τα μεσάνυχτα» δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συνδικάτου των εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες (Sintro), Πάουλο Σεσάρ Φερέιρα.

Οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν εντούτοις να κρατήσουν στους δρόμους το 30% του στόλου των λεωφορείων προκειμένου να εκτελούν δρομολόγια.

Το Νατάλ, η πρωτεύουσα του Ρίο Γκράντε ντο Νόρτε, θα φιλοξενήσει 4 αγώνες ποδοσφαίρου, τον πρώτο εκ των οποίων την Παρασκευή μεταξύ του Καμερούν και του Μεξικού.

Ο επικεφαλής των συνδικάτων αναγνώρισε ότι εάν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν, αυτό θα περιπλέξει την πρόσβαση των οπαδών στο στάδιο Arena das Dunas.

«Κάθε χρόνο, οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς διεξάγονται αυτήν την εποχή, το ότι διεξάγεται και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι σύμπτωση» εξήγησε ο Φερέιρα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία διεκδικούν μια αύξηση στις αποδοχές τους της τάξης του 16% και κατηγορούν τη διοίκηση ότι δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ- Σε ρυθμούς σάμπα το Αρακαζού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ