Σε εξέλιξη η “επίκληση για την ειρήνη” στο Βατικανό

Σε εξέλιξη η “επίκληση για την ειρήνη” στο Βατικανό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «επίκληση για την ειρήνη» την οποία οργάνωσε σήμερα το απόγευμα ο Πάπας Φραγκίσκος στους κήπους του Βατικανού.

Στο σημείο της προσευχής μεταφέρθηκαν με ένα άσπρο μικρό λεωφορείο ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

«Η εικόνα του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους δυο προέδρους που περπατούν δίπλα στο μουσείο του Βατικανού κάνει τον γύρο του κόσμου» αναφέρει η ιταλική τηλεόραση RAI.

Όπως προέβλεπε το επίσημο πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη τρεις διαδοχικές προσευχές: η εβραϊκή, η χριστιανική και η μουσουλμανική.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέλεξε να αναγνώσει ένα απόσπασμα από το Βιβλίο του Ησαΐα. Αναγνώστηκε, επίσης, στην αραβική γλώσσα, η προσευχή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης για την ειρήνη.

Ο Πάπας απευθυνόμενος σήμερα στους συγκεντρωμένους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, τον αποκάλεσε και πάλι «τον αδελφό μου Ανδρέα», αναφερόμενος στον Απόστολο Ανδρέα, ο οποίος ίδρυσε την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Με παρέμβασή του μέσω Twitter εξάλλου ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε «από όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης να στηρίξουν την πρωτοβουλία της προσευχής για την Μέση Ανατολή».

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο Φραγκίσκος, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας και οι πρόεδροι Πέρες και Αμπάς θα συνομιλήσουν, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στον «Οίκο της Αγίας Μάρθας», όπου διαμένει μόνιμα ο ποντίφικας και φιλοξενείται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Βαρθολομαίος: Στην Ρώμη θα προσευχηθούμε υπέρ της ειρήνης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ