74 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

74 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες στην επαρχία Μπαγλάν του βόρειου Αφγανιστάν στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 74 ανθρώπους, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πάνω από 2.000 σπίτια στην περιοχή Γκουζαργκά-ε-Νουρ σαρώθηκαν από τις πλημμύρες που άρχισαν αργά χθες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Τζαβίντ Μπασαράτ.

Τουλάχιστον έξι χωριά στην ορεινή, φτωχή περιοχή καταστράφηκαν ολοσχερώς, σύμφωνα με τον Μαχμούντ Χακμάλ, έναν εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, έδωσε εντολή στην εθνική επιτροπή αντιμετώπισης καταστροφών και άλλες κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν αμέσως δράση για να συνδράμουν τις οικογένειες οι οποίες επλήγησαν, όπως ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωσή της. Ο Καρζάι εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του» για την καταστροφή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το βόρειο και το κεντρικό Αφγανιστάν πλήττονται συχνά από σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες την άνοιξη. Η τύχη τουλάχιστον 2.100 ανθρώπων αγνοείται από τον περασμένο χρόνο και θεωρούνται νεκροί από τις αρχές αφού μια κατολίσθηση έθαψε κάτω από τόνους λάσπης το χωριό Αμπ-ι-Αρίκ στην επαρχία Μπανταχσάν. Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 300 νεκρούς.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Απελευθερώθηκαν οι φοιτητές που κρατούνταν όμηροι

“Να τηρήσει τις υποσχέσεις του ο Ρέντσι”

Κονγκό-Δεκάδες χωρικοί σφαγιάστηκαν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ