Η Αυστραλία… παχαίνει

Η Αυστραλία… παχαίνει

Η Αυστραλία έχει μια πρωτιά που κάθε άλλο παρά την τιμά. Έρχεται πρώτη στους ρυθμούς αύξησης της παχυσαρκίας, σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τελευταία έρευνα, παγκοσμίου βεληνεκούς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», αποκαλύπτουν ότι το ένα τέταρτο των παιδιών και 63% των ενηλίκων του ολικού πληθυσμού της Αυστραλίας, είναι υπέρβαροι.

Η Αυστραλία, αυτή τη χρονική στιγμή, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο, στην παχυσαρκία, με τις ΗΠΑ και μόλις λίγο πιο κάτω από τη Ν. Ζηλανδία.

Η εν λόγω έρευνα είχε ως αποτέλεσμα να δώσει το έναυσμα στους ειδήμονες να ζητήσουν από την κυβέρνηση να δεσμευτεί σε μια παναυστραλιανή στρατηγική κατά της παχυσαρκίας.

Η εκπρόσωπος του οργανισμού Obesity Policy Coalition, Jane Martin, τονίζει ότι η παχυσαρκία είναι ένα θέμα το οποίο η κυβέρνηση μπορεί να χειριστεί με ποικίλους τρόπους. «Ένας από αυτούς είναι ο σχηματισμός στρατηγικής αναφορικά με τρόφιμα τα οποία διατίθενται από οργανισμούς στους οποίους προσφέρει επιχορηγήσεις η κυβέρνηση. Επίσης οργανώνοντας εκστρατείες πληροφόρησης και εκπαίδευσης του κοινού, ώστε να είναι εις θέση να κάνει πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές και να ασκείται περισσότερο» σημειώνει.

Ο Professor Alan Lopez, ένας από τους ερευνητές, επισημαίνει ότι οι αριθμοί είνα πραγματικά ανησυχητικοί. «Βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα παχυσαρκίας με τις ΗΠΑ, ενώ πριν μόλις τρεις δεκαετίες τα επίπεδα της Αυστραλίας ήταν το μισό ή το ένα τρίτο από ό,τι είναι σήμερα. Εκείνο το οποίο είναι ανάγκη να κατανοήσουμε είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για θέμα αισθητικής, αλλά πρωτίστως υγείας, με σοβαρές επιπτώσεις. Γι’ αυτό και θα πρέπει να λαμβάνεται πολύ πιο σοβαρά από την κοινότητα της δημόσιας υγείας στην Αυστραλία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ