Spiegel: Σουλτς υπέρ Γιούνκερ

Spiegel: Σουλτς υπέρ Γιούνκερ

Σε δηλώσεις του προς το Spiegel Online ο ανθυποψήφιος του Γιούνκερ υπογραμμίζει ότι «η σύγκρουση στην Ουκρανία, η υψηλή ανεργία σε πολλές χώρες και η ενδυνάμωση εξτρεμιστών στις ευρωεκλογές, θα πρέπει να αφυπνίσουν όλους τους δημοκράτες. Χρειαζόμαστε μια ευρεία συμμαχία για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να ανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη».

Ο Μάρτιν Σουλτς θεωρεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φαβορί για την ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν: «Πολλοί σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους σε μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εάν αυτή αναλάβει με αποφασιστικότητα το έργο της και ενισχύσει με τον τρόπο αυτό την Ευρώπη και τα μέλη της».

Ο Γερμανός πολιτικός τονίζει, παράλληλα, ότι στη συζήτηση αυτή δεν θα πρέπει να παρασύρεται κανείς από μικροπολιτικά συμφέροντα. «Δεν είναι ώρα για κομματικές πολιτικές. Ο προεκλογικός αγώνας τελείωσε».

Το Βερολίνο διαψεύδει το Reuters

Εν τω μεταξύ το Βερολίνο διέψευσε τηλεγράφημα του Reuters που ήθελε την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ να έχει βολιδοσκοπήσει τη γαλλική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να αναλάβει η Κριστίν Λαγκάρντ την προεδρία της Κομισιόν.

«Το τηλεγράφημα είναι λάθος. Ισχύει ό,τι είπε χθες δημοσίως η καγκελάριος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, σύμφωνα με το Reuters. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες η κ. Μέρκελ έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της ανάληψης της προεδρίας της Κομισιόν από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Επικαλούμενο γαλλικές πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, το Reuters είχε μεταδώσει ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε ρωτήσει σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση τον Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ εάν θα στήριζε ενδεχόμενη υποψηφιότητα της νυν διευθύντριας του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ολάντ φέρεται να μην έδωσε τελική απάντηση, επισήμανε ωστόσο ότι δεν θα ήταν καλό να μην διοικείται πλέον το ΔΝΤ από έναν Ευρωπαίο.

 

Πηγή: DW

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ