Ομπάμα: “Ιερή και απαραβίαστη” η δέσμευση για ασφάλεια

Ομπάμα: “Ιερή και απαραβίαστη” η δέσμευση για ασφάλεια

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε κατά την άφιξή του σήμερα στη Βαρσοβία ότι η αμερικανική δέσμευση ως προς την ασφάλεια της ανατολικής Ευρώπης, η οποία ανησυχεί για την ουκρανική κρίση, είναι “ιερή και απαραβίαστη”.

“Η δέσμευσή μας ως προς την ασφάλεια της Πολωνίας και αυτή των συμμάχων μας στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη είναι ακρογωνιαίος λίθος της δικής μας ασφάλειας και είναι ιερή και απαραβίαστη”, δήλωσε ο Ομπάμα αφού συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας με Πολωνούς και Αμερικανούς πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενίσχυσαν τη δέσμευσή τους ως προς την ασφάλεια της Πολωνίας στη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης. Πρόσθεσε πως θα ανακοινώσει σήμερα νέες αρωγές για την ασφάλεια της ανατολικής Ευρώπης.

“Η ασφάλεια της Πολωνίας και όλης της περιοχής είναι στενά δεμένη με τη συνεργασία με τις ΗΠΑ, με την παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στο πολωνικό έδαφος, τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε μια κρίση πολύ κοντά στα σύνορά μας και σ’ αυτά του ΝΑΤΟ”, δήλωσε από την πλευρά του ο Πολωνός Πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ