Άνθρακες ο θησαυρός-Δεν ανήκουν στο χαμένο Boeing τα ηχητικά σήματα

Άνθρακες ο θησαυρός-Δεν ανήκουν στο χαμένο Boeing τα ηχητικά σήματα

Τα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό στις αρχές Απριλίου με υποβρύχιες συσκευές κατά πάσα πιθανότητα δεν προήλθαν από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εξαφανίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 8 Μαρτίου, δήλωσε στο CNN ο Μάικλ Ντιν στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που συμμετέχει στην έρευνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει πλέον αποδειχθεί ότι αυτά τα σήματα εστάλησαν από άλλη πηγή, άσχετα με το αεροπλάνο που εξαφανίστηκε λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με 239 επιβάτες και πλήρωμα. Πλέον πιθανότητα η λειτουργία των μπαταριών των μαύρων κουτιών, έχει πάψει και κανένα νέο στοιχείο δεν είναι δυνατόν να περιορίσει την ευρεία περιοχή αναζήτησης.

Το κέντρο συντονισμού που ανα��ητά το MH370 ανακοίνωσε στις 22 Μαΐου την επανάληψη της έρευνας στα νερά του νοτίου Ινδικού Ωκεανού, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη δυτική ακτή της Αυστραλίας, με τη βοήθεια ενός αμερικάνικου υποβρύχιου ρομπότ του Bluefin – 2. Όμως το αυστραλιανό πλοίο που μετέφερε το υποβρύχιο ρομπότ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αποστολή αναζήτησης στις 28 Μαΐου παρότι δεν είχε ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, λίγο μετά την απογείωσή της από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας. Από την ανάλυση των στοιχείων των ραντάρ και των δορυφορικών δεδομένων το πιθανό σημείο της συντριβής του αεροσκάφους στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, είναι πάνω από χίλια χιλιόμετρα μακριά από τις δυτικές ακτές της Αυστραλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ