Έρχονται νέες αλλαγές στο Facebook

Έρχονται νέες αλλαγές στο Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε μια νέα αλλαγή στον αλγόριθμο του News Feed για τις λεγόμενες αυτοματοποιημένες δημοσιεύσεις από εφαρμογές τρίτων, οι οποίες μετά από αυτή την αλλαγή θα παίρνουν λιγότερη προβολή στο News Feed.

Πρόκειται για τα posts που πηγαίνουν αυτόματα στον τοίχο σας και στο News Feed των φίλων σας μέσω ενός app, χωρίς τον άμεσο έλεγχό σας. Δηλαδή όταν κάποιες εφαρμογές ποστάρουν για εσάς, χωρίς εσάς, αυτές λοιπόν θα εμφανίζονται λιγότερο στο news feed με σκοπό να μειωθεί το spamming στην αρχική σας σελίδα.

Για παράδειγμα αν δημιουργήσετε μια playlist στο Spotify, ή αναγνωρίσετε ένα κομμάτι στο Shazam και έχετε προεπιλογή να κοινοποιείτε και στον τοίχο σας, αυτά τα posts θα πηγαίνουν πιο χαμηλά στον αλγόριθμο, ενώ όσα κάνετε share μόνοι σας με επικόλληση στο τοίχο σας το link, θα εμφανίζονται πιο ψηλά.

Τώρα, αν χρησιμοποιείτε προγράμματα και εφαρμογές όπως τo Buffer, το HootSuite, το Post Planner για να προγραμματίσετε τις δημοσιεύσεις σας στο Facebook, η νέα αλλαγή δεν θα επηρεάσει τα posts σας.

Ουσιαστικά η ανακοίνωση της εταιρείας, αφορά τις εφαρμογές στις οποίες ο χρήστης δίνει άδεια για να δημοσιεύουν στο προφίλ του γι’ αυτόν.

Αυτές θα εμφανίζονται όλο και λιγότερο με τη νέα αλλαγή.

Το Facebook εδώ και καιρό, έχει εντάξει στην πολιτική του, την διακριτική καταπολέμηση του spamming καθώς θέλει να έχει περιεχόμενο το οποίο μπορεί να προσελκύει κοινό και να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την περιήγηση στο Facebook γενικότερα.

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αλλάξει εμφάνιση στη συνείδηση του κοινού, παρουσιάζοντας το προφίλ του ως Μέσο Ενημέρωσης και όχι τόσο ως κοινωνικό μέσο γνωριμιών και επικοινωνίας. Έτσι με τις νέες αλλαγές προσπαθεί να κερδίσει περισσότερους χρήστες, «αφήνοντας» να εμφανιστούν posts σχετικά με τα κοινά ενδιαφέροντα του χρήστη και όχι άσχετα θέματα, τα οποία μπορεί να τον «κουράσουν» και στο τέλος να αποχωρήσει από την πλατφόρμα, χάνοντας χρήστες και χρήματα από τους διαφημιστές.

 

Πηγή: whos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ