Ρέντσι: Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία

Ρέντσι: Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία

«Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία στην διάθεσή μας », εκτίμησε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη Τύπου για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης.

«Η Ιταλία απέδειξε ότι είναι πιο ισχυρή από τους φόβους και οι αλλαγές, τώρα, θα εφαρμοστούν με πιο γοργά βήματα», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο «το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να θεωρηθεί (. . .) ένα μήνυμα ελπίδας», ενώ πλέον θέτει ως «κύριο στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας», όπως πρόσθεσε.

Ο Ματέο Ρέντσι πρόσθεσε ότι θέλει να φτάσει μέχρι την 1η Ιουλίου, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης «με αίσθημα ευθύνης, με ακρίβεια».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ο 39χρονος Πρωθυπουργός της Ιταλίας θέλησε να τους συμβουλέψει «να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το κοινοβούλιο για τα σόου τους, διότι, με τον τρόπο αυτό, κινδυνεύουν να χάσουν τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους» και να «καταθέσουν ουσιαστικές προτάσεις».

«Δεν θέλω να δημιουργήσω άξονα της Ιταλίας με την Γερμανία κατά της Γαλλίας. Είναι σαφέστατα ένα ευαίσθητο θέμα. Ή βγαίνουμε όλοι μαζί από την παρούσα κατάσταση, ή καμία χώρα δεν θα καταφέρει μόνη της να σωθεί» τόνισε ο Ρέντσι.

«Όλες τις φορές που μίλησα με την (καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα) Μέρκελ διαπίστωσα ότι την χαρακτηρίζει μια ξεκάθαρη βούληση για κοινή αντιμετώπιση της κρίσης από μέρους όλων των χωρών μελών», ανέφερε ο Ρέντσι δηλώνοντας «περήφανος που η Ιταλία κατάφερε να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ