Μαχητές της Μπόκο Χαράμ ύποπτοι για ακόμα 29 δολοφονίες

Μαχητές της Μπόκο Χαράμ ύποπτοι για ακόμα 29 δολοφονίες

Άγνωστοι, αλλά με τις υποψίες να πέφτουν σε μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, πυροβόλησαν και σκότωσαν 29 αγρότες που καλλιεργούσαν τα χωράφια τους σε απομακρυσμένες περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή.

Οι επιτιθέμενοι τραυμάτισαν επίσης άλλους 10 ανθρώπους και κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του χωριού Τσούκου Νγκουντούο στην επαρχία Μπόρνο, που είναι η καρδιά της εξέγερσης των ισλαμιστών η οποία συσσωρεύει την πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση.

Η Μπόκο Χαράμ που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής της διεθνούς κοινότητας τον περασμένο μήνα μετά την απαγωγή εκατοντάδων μαθητριών στην επαρχία Μπόρνο, έχει ξεκινήσει την τελευταία πενταετία μια εκστρατεία τρομοκρατίας με στόχο τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους σε μια θρησκευτικά μικτή χώρα που είναι παραγωγός πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ οι δάσκαλοι στη Νιγηρία κατέβηκαν σε απεργία και οργάνωσαν συλλαλητήρια σε εθνικό επίπεδο σήμερα , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαγωγές των κοριτσιών, καθώς και τη δολοφονία 173 εκπαιδευτικών από τους αντάρτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Μια ομάδα διαδηλωτών στην πρωτεύουσα Αμπούτζα προσπάθησε να βαδίσει μέχρι το προεδρικό μέγαρο, αλλά εμποδίστηκε από την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ