Το UDI επιλέγει Φιλελεύθερους

Το UDI επιλέγει Φιλελεύθερους

Το κόμμα των κεντρώων της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να ενταχθεί στους κόλπους της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές από την πολιτική ομάδα αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο προσωρινός πρόεδρος του UDI (Ένωση Δημοκρατών και Ανεξάρτητων), Ιβ Ζεγκό, ενημέρωσε με επιστολή που απέστειλε τον πρόεδρο του ALDE, τον πρώην πρωθυπουργό των Φιλελευθέρων του Βελγίου Γκι Φέρχοφστατ, για την απόφαση του κόμματός του, το οποίο είχε ενταχθεί μαζί με το UMP στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο απερχόμενο ευρωκοινοβούλιο.

Οι κεντρώοι που είχαν ενταχθεί στη συμμαχία UDI-MoDem προβλέπεται ότι θα εκλέξουν 8 βουλευτές στο ΕΚ στις δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Το UDI έχει 6 ευρωβουλευτές στο απερχόμενο ευρωκοινοβούλιο και οι σχέσεις του με το UMP οξύνθηκαν στο τέλος της θητείας του. Οι 5 τωρινοί ευρωβουλευτές του MoDem έχουν ήδη συμμαχήσει με τους Φιλελεύθερους.

Ο Ιβ Ζεγκό κατηγόρησε τον πρόεδρο του UMP Ζαν-Φρανσουά Κοπέ ότι θέλει να «προσαρτήσει» τους κεντρώους ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές.

«Αντί να θέλει να προσαρτήσει τους ψηφοφόρους του UDI προς όφελός του, ο πρόεδρος του UMP θα έπρεπε να επικεντρώσει την ενέργειά του στο να συγκεντρώσει ένα κόμμα το οποίο κανείς πια δεν αναγνωρίζει καθώς είναι διχασμένο για το ευρωπαϊκό διακύβευμα» δήλωσε σήμερα ο Ζεγκό.

«Το UDI είναι ανεξάρτητο» και «επιδιώκει να ενώσει τους Γάλλους που θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρωπαϊκό στάτους κβο και δεν αποδέχονται ούτε την πολιτική προσφορά των σοσιαλιστών, ούτε εκείνη των συντηρητικών» εξήγησε ο ίδιος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ