ΗΠΑ: Η GM ανακαλεί 2,4 εκ. οχήματα

ΗΠΑ: Η GM ανακαλεί 2,4 εκ. οχήματα

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, η General Motors Co, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί άλλα 2.420.000 οχήματα, αυξάνοντας τον αριθμό των οχημάτων που έχει ανακαλέσει φέτος σε πάνω από 15 εκατομμύρια.

Ταυτόχρονα η General Motors ανακοίνωσε ότι θα ξοδέψει επιπλέον 200 εκατομμύρια δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, διπλασιάζοντας τον αρχικό προϋπολογισμό της σε 400 εκατομμύρια δολάρια, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της επισκευής των ελαττωματικών συστημάτων των ανακληθέντων οχημάτων, κυρίως στις μίζες των οχημάτων της.

Συνολικά το πρόβλημα οδήγησε την GM να προβλέψει ότι θα αντιμετωπίσει κόστη ύψους 1,3 δισεκ. δολαρίων, όπως είχε ανακοινώσει το πρώτο τρίμηνο.

Η νέα ανακοίνωση περί ανακλήσεων αφορά ελαττωματικές ζώνες ασφαλείας, συστήματα μετάδοσης κίνησης, αερόσακους καθώς και μηχανικά προβλήματα που εγείρουν κίνδυνο πυρκαγιάς. Τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν αυτοκίνητα τα οποία έχουν πωληθεί κατά μείζονα λόγο στις ΗΠΑ. Η εταιρεία ανέφερε ότι δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος εξαιτίας των συγκεκριμένων προβλημάτων.

Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα Buick Enclave, Chevrolet Traverse, GMC Acadia και Saturn Outlook, Chevy Malibu και Pontiac G6, το SUV Cadillac Escalade και τα φορτηγάκια Chevy Silverado και GMC Sierra.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι την ανάκληση 2,6 εκατ. αυτοκινήτων της για να αντικατασταθούν ελαττωματικά συστήματα που συνδέονται με τουλάχιστον 13 θανάτους.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ