ΦΩΤΟ-5 τραυματίες από επεισόδια στην Τουρκία

ΦΩΤΟ-5 τραυματίες από επεισόδια στην Τουρκία

Με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση η τουρκική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος των χιλιάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στην πόλη Σόμα διαδηλώνοντας για τους θανάτους σχεδόν 300 ανθρακωρύχων στο χειρότερο δυστύχημα που έχει σημειωθεί σε ορυχείο της Τουρκίας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Σύμφωνα με μια δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου οι αστυνομικοί πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες ενάντια στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, όπου στεγάζονται πολλά καταστήματα, τράπεζες, κρατικές υπηρεσίες αλλά και η έδρα του τοπικού εργατικού συνδικάτου.

Οι περίπου 10.000 διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καλούσαν να παραιτηθεί.

«Σόμα, μην κοιμάσαι, μην ξεχνάς τους ανθρακωρύχους», ήταν το σύνθημα που επικρατούσε στη συγκέντρωση. «Κανένα κάρβουνο δεν θα ζεστάνει τα παιδιά εκείνων που πέθαναν στο ορυχείο» έγραφε ένα χειρόγραφο πλακάτ που ξεχώριζε ανάμεσα στο πλήθος.

Οι συγκεντρωμένοι, που επιχειρούσαν να φτάσουν στο μνημείο των ανθρακωρύχων, στο κέντρο της πόλης, αγνόησαν το κάλεσμα των αρχών να διαλυθούν ησύχως και όταν ξεκίνησε η επέμβαση της αστυνομίας απάντησαν εκτοξεύοντας πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν.

(Πηγή φωτό: twitter, χρήστης: @IvanCNN) 

Από τους 787 εργάτες που βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο τη στιγμή του δυστυχήματος, οι 284 σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 18 αγνοούνται και πιστεύεται ότι παγιδεύτηκαν μέσα στις στοές.

 

Πηγή φωτογραφιών: rt.com

 

Διαβάστε επίσης:

Το ορυχείο είχε επιθεωρηθεί 11 φορές

Τουρκία-Η φωτογραφία που αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ