Πυρπόλησαν δύο σχολεία στη Νιγηρία

Πυρπόλησαν δύο σχολεία στη Νιγηρία

Ένοπλοι πυρπόλησαν δύο σχολεία στη βόρεια Νιγηρία, σε μια περιοχή όπου η ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει κάνει επιθέσεις σε εκατοντάδες σχολεία, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεκάδες ένοπλοι άνδρες που επέβαιναν σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες επιτέθηκαν σε δύο χωριά και έκαψαν τα σχολεία, ένα σε κάθε χωριό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας .

Κανείς δεν τραυματίστηκε από τις επιθέσεις καθώς αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου τα σχολεία ήταν κλειστά. Οι αρχές ασφαλείας δεν κατόρθωσαν να προχωρήσουν σε συλλήψεις των ενόπλων και εξ αυτού δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν αν οι επιτιθέμενοι ήταν μέλη της ριζοσπαστικής ακραίας ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Η οργάνωση αυτή είναι ήδη υπεύθυνη για πολλές επιθέσεις στην περιοχή, και ευθύνεται για την απαγωγή 276 μαθητριών τον περασμένο Απρίλιο. Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης στις οικογένειες των ομήρων, καθώς 200 από αυτά τα κορίτσια εξακολουθούν να κρατούνται σε συνθήκες αιχμαλωσίας από τους ισλαμιστές.

Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ ο όνομα της οποίας σημαίνει «η δυτική εκπαίδευση είναι απαγορευμένη», είναι μία από τις πλέον διαβόητες ισλαμικές οργανώσεις έχοντας ήδη προκαλέσει δεκάδες θανάτους αμάχων και έχοντας καταστρέψει εκατοντάδες σχολεία στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ