Εκατοντάδες συλλήψεις στις Βρυξέλλες

Εκατοντάδες συλλήψεις στις Βρυξέλλες

 

249 διαδηλωτές, ανάμεσά τους τρεις βουλευτές των οικολόγων πρασίνων, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ – οι διαπραγματεύσεις για την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη- όπως ανέφεραν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

«Υπήρξαν 249 συλλήψεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σεμπάστιαν Φράνκο, ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας D19- 20, στην οποία συμμετέχουν οργανώσεις αγροτών, ανέργων, συνδικαλιστών και καλλιτεχνών, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο της «κοινωνικής, οικολογικής και επισιτιστικής καταστροφής» που θα φέρει κατ’ αυτούς η συνθήκη.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου αυτή γίνονται χωρίς «��ημοκρατικό έλεγχο» και επηρεάζονται κατά κύριο λόγο από «τις μεγάλες επιχειρήσεις», τόνισε στον ιστότοπό της η Συμμαχία.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την παρουσία των Βέλγων βουλευτών μεταξύ των συλληφθέντων και ανέφερε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι μόλις εξακριβώθηκαν οι ταυτότητές τους.

Οι διαδηλωτές, στους οποίους αστυνομικοί φόρεσαν πλαστικές χειροπέδες, προτού τους μεταφέρουν με αυτοκίνητα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, αναμένεται σύντομα να αφεθούν ελεύθεροι, πρόσθεσε ο Κονίνκ.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης «συμπεριφέρθηκαν σαν οι διαδηλωτές να ήταν τρομοκράτες ενώ ήταν απλοί πολίτες και κομματικά στελέχη» κατήγγειλε ο υπουργός Προεδρίας της περιφερειακής κυβέρνησης των Βρυξελλών, ο οικολόγος Χρήστος Δουλκερίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ