Στη φυλακή μάνα και κόρη για το φόνο της Καράσκο

Στη φυλακή μάνα και κόρη για το φόνο της Καράσκο

Η μητέρα και η κόρη που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Λεόν της βόρειας Ισπανίας μετά τη δολοφονία της Προέδρου Ισαμπέλ Καράσκο της επαρχίας αυτής, ένα γεγονός που συγκλόνισε τη χώρα, προφυλακίστηκαν σήμερα, ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Η 55χρονη Μαρία Μονσεράτ Γκονθάλεθ Φερνάντεθ και η κόρη της Μονσεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ Γκονθάλεθ, 35 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση στη φυλακή του Βιλιαχιέρο στην κοινότητα Μανσίλια ντε λας Μούλας της επαρχίας.

“Κατηγορούνται ότι διέπραξαν τη δολοφονία της Ισαβέλ Καράσκο”, διευκρίνισε το δικαστήριο.

Πηγή προσκείμενη στην έρευνα δήλωσε χθες ότι η μητέρα ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 59χρονη πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου της Λεόν και επικεφαλής του συντηρητικού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) της πόλης, μετά την απόλυση της κόρης της από την τοπική κυβέρνηση της Λεόν.

“Η μητέρα ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας και ότι σχεδίασε εδώ και δύο χρόνια να διαπράξει μια τέτοια ενέργεια”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δύο γυναίκες έδωσαν χωριστές καταθέσεις στο δικαστή τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο δικαστής “αποφάσισε την προφυλάκιση τους λαμβάνοντας υπόψη τρία στοιχεία, διευκρίνισε το δικαστήριο: “τη βαρύτητα της εγκληματικής πράξης”, οι δύο ύποπτες κινδυνεύουν με κάθειρξη 20 ετών, “τον κίνδυνο διαφυγής” και “την πιθανότητα παρεμπόδισης ή παρέμβασης στην έρευνα για τα γεγονότα αυτά, καθώς υπάρχει και τρίτο εμπλεκόμενο πρόσωπο και το οποίο είναι τώρα ελεύθερο”.

Το τρίτο αυτό πρόσωπο είναι μια δημοτική αστυνομικός η οποία παρέδωσε την Τρίτη το όπλο του εγκλήματος, ένα ρεβόλβερ, στην αστυνομία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ