UKIP: Δεν είμαστε ρατσιστές

UKIP: Δεν είμαστε ρατσιστές

Το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες εναντίον του περί ρατσισμού, καθώς συνεχίζει την εκστρατεία του για τις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, δύο αναμετρήσεις στις οποίες σύμφωνα με μια δημοσκόπηση οδεύει να κερδίσει.

Το κόμμα αυτό, το οποίο υφίσταται πλήγματα, καθώς μια ασιατικής καταγωγής πολιτικός του, η Σάνια-Τζιτ Τάντι, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ότι το UKIP ολισθαίνει σε «ρατσιστικό λαϊκισμό», ενώ επίσημα δεδομένα δείχνουν πως η μαζική εισροή μεταναστών για την οποία κινδυνολογεί συνεχώς δεν υφίσταται στην πραγματικότητα, είπε ότι η έλξη που ασκεί στους ψηφοφόρους οφείλεται σε άλλους παράγοντες.

«Ο λαός έρχεται μαζί μας λόγω του θετικού μηνύματος (μας), ότι θέλουμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας», δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο Τιμ Έικερ, επικεφαλής της πολιτικής του κόμματος. «Δεν τίθεται θέμα φυλής σε αυτό».

Το UKIP, το οποίο θέλει να επιβληθούν μέτρα για να ελεγχθεί η μετανάστευση και αξιώνει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, επικρίνεται όλο και περισσότερο από άλλα κόμματα και μέσα ενημέρωσης της χώρας εξαιτίας δηλώσεων που έχουν κάνει στελέχη του.

Παρόλα αυτά τα ποσοστά του, μόλις μία εβδομάδα πριν τις από Ευρωεκλογές παραμένουν υψηλά. Ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων προβλέπουν ότι θα αφήσει τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην τρίτη θέση και το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης στη δεύτερη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που διενήργησε η Opinium και δημοσιεύτηκαν σήμερα, το UKIP έρχεται στην πρώτη θέση καταλαμβάνοντας ποσοστό 30% των ψήφων, ακολουθεί το Εργατικό κόμμα με 28% και το μείζον κόμμα της κυβερνητικής συμμαχίας, οι Συντηρητικοί, με 22%.

Όπως σχολιάζει το Reuters πάντως, οι ευρωεκλογές δεν θεωρούνται «πρόβα» για τις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν το 2015, στις οποίες το σύστημα της ψηφοφορίας ευνοεί τα μεγάλα κόμματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ