Η Gazprom απειλεί την Ουκρανία

Η Gazprom απειλεί την Ουκρανία

 

Η Gazprom θα διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ουκρανία από την 3η Ιουνίου εάν το Κίεβο δεν προπληρώσει ως τότε τις οφειλές του, σύμφωνα με τους νέους κανόνες για την προπληρωμή των παραδόσεων, διεμήνυσε ο επικεφαλής του ρωσικού ομίλου Αλεξέι Μίλερ.

«Εάν η Ουκρανία δεν πληρώσει αυτές τις παραδόσεις, η Gazprom θα ενημερώσει πριν από την 3η Ιουνίου στις 10:00 το πρωί την ουκρανική πλευρά για την ποσότητα φυσικού αερίου που θα παραδώσει σύμφωνα με το ποσό που έχει προπληρώσει. Εάν δεν υπάρξει προπληρωμή, τότε η Ουκρανία θα παραλάβει μηδέν κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τον Ιούνιο», είπε ο Μίλερ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο επικεφαλής της Gazprom διευκρίνισε ότι η Μόσχα θα αποστείλει από αύριο στο Κίεβο εγγράφως τα στοιχεία για τις οφειλές της για τον Ιούνιο.

«Έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν αυτό το λογαριασμό έως τα τέλη Μαΐου» υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε παρατηρήσει εκ μέρους της Ουκρανίας μιας τέτοια προθυμία, και αυτό είναι άσχημο» προσέθεσε ο ίδιος.

«Διαθέτουν τα χρήματα για αυτό» επέμεινε. «Επιπλέον γνωρίζουμε ότι η Ουκρανία έχει λάβει χρήματα στο πλαίσιο της πρώτης δόσης του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» σημείωσε.

 

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Δεν θα μειωθεί η τιμή φυσικού αερίου στην Ουκρανία

Λαβρόφ: Δείτε ρωσική τηλεόραση για να μάθετε την αλήθεια

Η Ελλάδα στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της χρονιάς

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ