Ναζιστικός στρατός και μετά τον Πόλεμο

Ναζιστικός στρατός και μετά τον Πόλεμο

 

Έναν μυστικό, ετοιμοπόλεμο στρατό, με στόχο την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού «κινδύνου» εντός και εκτός Γερμανίας, συντηρούσαν κρυφά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι αξιωματικοί των ναζί, αποκαλύπτει για πρώτη φορά το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με αρχεία της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND, που επικαλείται το έντυπο, η δύναμη του «εν υπνώσει» στρατού, που είχε καταρτιστεί πίσω από την πλάτη της επίσημης κυβέρνησης, είχε φθάσει τους 40.000 άνδρες!

Στο στόχαστρό της θα έμπαινε ο εσωτερικός και εξωτερικός «κομμουνιστικός κίνδυνος», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα έγγραφα.

Πίσω από το εγχείρημα αυτό βρίσκονταν περίπου δύο χιλιάδες αξιωματικοί της Βέρμαχτ και των SS οι οποίοι συντηρούσαν την εν λόγω δύναμη από το 1949. Σε περίπτωση μάλιστα που αποφασιζόταν η ενεργοποίησή της, η «κρυφή στρατιά των ναζί» θα είχε πρόσβαση σε όπλα από τις τακτικές δυνάμεις αστυνόμευσης της Δυτικής Γερμανίας, χάρη στις διασυνδέσεις που διατηρούσε με το υπουργείο Εσωτερικών.

Υποτίθεται επίσης ότι η δύναμη αυτή είχε «εξασφαλισμένα» οχήματα, χάρη στις διασυνδέσεις της με επιχειρήσεις αλλά και «μηχανισμό προστασίας», στο μικροσκόπιο του οποίου είχαν μπει πολιτικοί αριστερών φρονημάτων, μέχρι και υψηλόβαθμα στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Το γενικό πρόσταγμα σε όλο αυτό το δίκτυο που δρούσε υπογείως αλλά απ’ ό,τι φαίνεται διατηρούσε την επαφή του με το σύστημα, είχε ο μετέπειτα επιθεωρητής του Πεζικού, Άλμπερτ Σνεντς.

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ