Κρεμλίνο στο Κίεβο: Θέλετε αέριο; Πληρώστε μπροστά…

Κρεμλίνο στο Κίεβο: Θέλετε αέριο; Πληρώστε μπροστά…

Η Ουκρανία θα πρέπει από τον Ιούνιο και μετά να πληρώνει εκ των προτέρων για το φυσικό αέριο που αγοράζει από τη Ρωσία, εξαιτίας του χρέους δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει συσσωρεύσει το Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

«Η Ρωσία βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης στο καθεστώς προπληρωμής για το αέριο που παραδίδει στην Ουκρανία», αναφέρει ο Νόβακ σε ανακοίνωσή του.

Οι αρχές του Κιέβου είχαν περιθώριο μέχρι σήμερα για να διευθετήσουν το χρέος τους προς της Ρωσία για το φυσικό αέριο, το οποίο ανέρχεται σε περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Εξάλλου η Μόσχα δεν έχει λάβει καμία πληρωμή από τον Μάρτιο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Η Ρωσία δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να αναλάβει μόνη της το βάρος της υποστήριξης της ουκρανικής οικονομίας προχωρώντας σε εκπτώσεις στην τιμή του αερίου και διαγράφοντας χρέη, επιχορηγώντας με αυτό τον τρόπο το εμπορικό έλλειμμα μεταξύ της Ουκρανίας και των χωρών μελών της ΕΕ», σημείωσε ο Νόβακ.

Τον Απρίλιο ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει περιθώριο ενός μήνα στην Ουκρανία για να διευθετήσει το θέμα των πληρωμών, απειλώντας ότι η Μόσχα θα περάσει σε ένα σύστημα προπληρωμών αν δεν γίνει τίποτα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία-Ακυρώνονται οι εορτασμοί για τη νίκη της ΕΣΣΔ

Ρωσικοί ύμνοι για την απάντηση του Πούτιν στην Μέρκελ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ