Ένας είναι ο δράστης του μακελειού στην Κίνα

Ένας είναι ο δράστης του μακελειού στην Κίνα

Η αστυνομία στη νότια κινεζική πόλη, Γκουανγκτσού, ανακοίνωσε ότι ένα και μόνο πρόσωπο είναι υπεύθυνο για την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σε σιδηροδρομικό σταθμό προκαλώντας τον τραυματισμό έξι ανθρώπων και σημείωσε ότι ο δράστης πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε από την αστυνομία.

Η αστυνομία της Γκουανγκτσού, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο κινεζικό Twitter, αναφέρει πως αυτό είναι το αποτέλεσμα της αρχικής έρευνας που πραγματοποίησε.

Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε καθόλου στα αίτια της επίθεσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ωστόσο στην Κίνα έχει αυξηθεί η νευρικότητα γύρω από τους μαχητικούς μουσουλμάνους αφότου ένα αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες, τον Οκτώβριο, στην άκρη της Πλατείας Τιενανμέν του Πεκίνου και 29 άνθρωποι είχαν μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου το Μάρτιο στη νοτιοδυτική πόλη Κουνμίνγκ.

«Αφού οι φραστικές προειδοποιήσεις αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές, η αστυνομία άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας έναν ύποπτο ο οποίος κρατούσε μαχαίρι», ανακοίνωσε η αστυνομία της Γκουανγκτσού, χωρίς να αναφέρει κάτι για την ταυτότητα του δράστη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ