Αυστραλία: Υπουργός καταδίκασε διαδήλωση υπέρ της Χρυσής Αυγής

Αυστραλία: Υπουργός καταδίκασε  διαδήλωση υπέρ της Χρυσής Αυγής

Ο υπουργός Πολυπολιτισμού του Κουϊνσλαντ Glen Elmes καταδίκασε με τον πλέον αυστηρό τρόπο το μικρό ακροδεξιό κόμμα της Αυστραλίας Australia First για την διαδήλωση που επιχείρησε να οργανώσει χθες υπέρ της Χρυσής Αυγής έξω από το Ελληνικό Προξενείο του Μπρίσμπεϊν.

«Ο ρατσισμός θα πρέπει να καταδικάζεται με κάθε ευκαιρία» είπε ο Glen Elmes και πρόσθεσε:«Καταδικάζω τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και καλώ όλους τους κατοίκους του Κουίνσλαντ να τις καταδικάσουν επίσης».

Ο υπουργός Πολυπολιτισμού του Κουϊνσλαντ επέκρινε το μικρό ακροδεξιό αυστραλιανό κόμμα που εκφράζει την αλληλεγγύη του σε ένα «ξένο κόμμα» με ρατσιστικές και ναζιστικές θέσεις, όπως θεωρεί την Χρυσή Αυγή, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ στο Μπρίσμπεϊν, πρωτεύουσα της πολιτείας του Κουίνσλαντ σημειώθηκαν και μικρό-διαπληκτισμοί χθες μεταξύ των λιγοστών οπαδών κόμματος «Αυστραλία Πρώτα» και υπεράριθμης ομάδας αντιφασιστών.

Οι αντιφασίστες φώναζαν συνθήματα όπως «Οι Μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην Αυστραλία, όχι όμως και οι Ναζί».

Μάλιστα τα επεισόδια ίσως να έπαιρναν μεγάλες διαστάσεις αν δεν επενέβαινε μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Αν και διαφήμιζαν επί μέρες την διαμαρτυρία τους μόνο καμιά 20άρια μέλη Australia First, ανάμεσά τους και ένα-δυο ομογενείς οπαδοί της Χρυσής Αυγής του συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφεία του Ελληνικού Προξενείο για να δείξουν την στήριξη τους στους φυλακισμένους πολιτικούς της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουν την απελευθέρωσή τους.

Στο ίδιο σημείο έγινε όμως και αντί-συγκέντρωση από αντιφασίστες για να διαδηλώσουν κατά του ναζισμού. Τα μέλη των αντιφασιστικών ομάδων που παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση ήταν πολύ περισσότερα (γύρω στα 300) από αυτά του κόμματος «Αυστραλία Πρώτα». Στην πλειοψηφία τους ήταν συνδικαλιστές που ανέλαβαν αυτοβούλως να υπερασπιστούν το Ελληνικό Προξενείο. Και τελικά η αστυνομία ήταν αυτή που χώριζε τις δυο συγκεντρώσεις που έγιναν από Αυστραλούς πολίτες με αντικείμενο όμως την Χρυσή Αυγή.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η χθεσινή διαδήλωση και η αντι-διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους του Μπρίσμπεϊν για την Χρυσή Αυγή έλαβε σημαντική κάλυψη και από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης της πολιτείας του Κουϊνσλαντ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη Διαδήλωση υπέρ της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία. Οι προηγούμενες δύο έγιναν έξω από το Ελληνικό Προξενείο του Σίδνεϊ. Η συμμετοχή και σ’ αυτές ήταν μικρή.

Ομογενής του Σίδνεϊ που ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί την Χρυσή Αυγή στην Αυστραλία και σαν τέτοιο τον αποδέχεται και το κόμμα Australia First μας είπε ότι θα γίνει ακόμα μια διαδήλωση σύντομα έξω από το Ελληνικό Προξενείο του Σίδνεϊ.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ- Μιχελάκης: Η Χρυσή Αυγή να μείνει εντός νόμου

Τατσόπουλος: Η βουλή να θέσει τώρα εκτός νόμου τη Χ.Α.

Από Χρυσή… Εθνική Αυγή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ