Τραγωδία σε παράνομο χρυσωρυχείο

Τραγωδία σε παράνομο χρυσωρυχείο

Μία φονική κατολίσθηση έγινε η αιτία να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι σε παράνομο χρυσωρυχείο στην Κολομβία, ενώ ακόμα 25 με 30 άτομα είναι παγιδευμένα, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής Κάουκα.

«Μπορέσαμε να ανασύρουμε τρεις σορούς», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Caracol ο Βίκτορ Κλάρος, επικεφαλής της πυροσβεστικής στην επαρχία.

Σωστικά συνεργεία αναζητούν 25 ως 30 ανθρώπους που παραμένουν παγιδευμένοι στο μεταλλείο, αν και ο Κλάρος δήλωσε πως οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος ζωντανός είναι λιγοστές, αν όχι μηδαμινές.

«Είναι απίθανο να βρίσκονται ακόμη στη ζωή, κάτω από τόσο χώμα, λάσπη και πέτρες. Πιστεύω ότι μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να βρίσκονται ακόμα στη ζωή», είπε.

Ο Κλάρος διευκρίνισε ότι οι χρυσωρύχοι θάφτηκαν από «μια κατολίσθηση» και ότι οι σοροί ανασύρθηκαν από βάθος που ξεπερνούσε τα 20 μέτρα. Στο χρυσωρυχείο βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες σε τέσσερα σημεία την ώρα του δυστυχήματος, όπου επιχειρούν ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, υπό τα βλέμματα εκατοντάδων ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ