Μεγάλες απώλειες για την Αλ Κάιντα

Μεγάλες απώλειες για την Αλ Κάιντα

Μετά τις πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα προετοίμαζε μεγάλες επιθέσεις, η Υεμένη προχώρησε σε αεροπορικές επιδρομές με στόχο στρατόπεδα εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα και σκότωσε 55 άτομα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Οι επιδρομές εντάσσονται στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιούν από κοινού οι ΗΠΑ και οι αρχές της Υεμένης από το Μεγάλο Σάββατο, κατά την οποία 13 μέλη της Αλ Κάιντα έχασαν την ζωή τους σε δύο άλλες επιθέσεις.

«Αυτή η επιχείρηση χωρίς προηγούμενο πραγματοποιήθηκε μετά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Αλ Κάιντα προετοίμαζε επιθέσεις εναντίον ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεων, στρατιωτικών και ασφαλείας, και εναντίον ξένων συμφερόντων στην Υεμένη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την Υεμένη.

Μεταξύ των θυμάτων των χθεσινών επιδρομών περιλαμβάνονται «τρομοκρατικά στοιχεία αραβικής υπηκοότητας και από άλλες χώρες» των οποίων οι αρχές προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν την ταυτότητα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ