Ενδείξεις για την χρήση χημικών στην Συρία

Ενδείξεις για την χρήση χημικών στην Συρία

Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις για την χρήση ενός τοξικού χημικού, πιθανότατα του χλωρίου, στη Συρία και εξετάζουν τις ευθύνες της συριακής κυβέρνησης για την χρήση της ουσίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Έχουμε ενδείξεις χρήσης ενός τοξικού βιομηχανικού χημικού στην πόλη Κφάρ Ζέιτα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Πσάκι.

«Εξετάζουμε τις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη», προσέθεσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν προειδοποίησε ότι οι προεδρικές εκλογές που ανακοινώθηκαν σήμερα θα υπονομεύσουν τις προσπάθειες επίτευξης μιας πολιτικής λύσης στον εμφύλιο πόλεμο που σπαράσσει τη Συρία τα τελευταία 3 χρόνια εάν πραγματοποιηθούν την 3η Ιουνίου.

«Ο Μουν και ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία, Λάκνταρ Μπραχίμι, έχουν προειδοποιήσει ότι η διεξαγωγή εκλογών υπό τις παρούσες συνθήκες εν μέσω της συνεχιζόμενης σύρραξης και των μαζικών εκτοπισμών θα καταστρέψει την πολιτική διαδικασία και θα υποσκάψει τις προοπτικές μιας πολιτικής λύσης», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντουζαρίτς.

Παράλληλα, και η βρετανική κυβέρνηση προέβη στην εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Συρία «δεν θα έχει καμια αξία ούτε αξιοπιστία».

«Το σχέδιο Άσαντ για τις εκλογές έχει μοναδικό στόχο την ενίσχυση της δικτατορίας του», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μαρκ Σίμοντς.

Από την πλευρά της η συριακή αντιπολίτευση χαρακτήρισε «φάρσα» τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.

«Η ανακοίνωση σήμερα του καθεστώτος Άσαντ, ότι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο, πρέπει να θεωρηθεί μια φάρσα και να απορριφθεί από τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε το γραφείο του επικεφαλής του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, Άχμεντ Τζάρμπα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ