ΒΙΝΤΕΟ-Μεγάλη πυρκαγιά σε Εθνικό Πάρκο της Ολλανδίας

ΒΙΝΤΕΟ-Μεγάλη πυρκαγιά σε Εθνικό Πάρκο της Ολλανδίας

Του Σάκη Αρναούτογλου

 

H μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Ολλανδικό Εθνικό Πάρκο Hoge Veluwe όχι μόνο δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο αλλά δείχνει να εξαπλώνεται ακόμα περισσότερο καίγοντας στο πέρασμά της δάση και χορτολιβαδικές εκτάσεις

Σημειώνεται ότι στις φλόγες έχουν ήδη παραδοθεί τα 350 από τα 5400 στρέμματα του εθνικού πάρκου.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι δύσκολη εξαιτίας του αδιάβατου του εδάφους και των ισχυρών ξηρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι οποίοι αναζωπυρώνουν συνεχώς τις φλόγες.

Η πυροσβεστική, έχει εκκενώσει το πάρκο και έχει διαθέσει στη κατάσβεση της πυρκαγιάς 16 πυροσβεστικά οχήματα και πάνω 150 πυροσβέστες ενώ η όλη επιχείρηση υποστηρίζεται  από ιδιωτικές υπηρεσίες πυρόσβεσης και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο.

Το πάρκο που κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 500.000 επισκέπτες, θεωρείται ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη της κεντρικής Ευρώπης, καθώς αποτελείται από πανέμορφα κωνοφόρα δάση, κινούμενες θίνες άμμου, και εκπληκτικούς τυρφώνες.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τις τελευταίες ημέρες χαρακτηριστικό του καιρού στην Ολλανδία αλλά και σε όλη την βορειοδυτική Ευρώπη ήταν η ξηρασία και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

 

Δείτε το βίντεο

 

Πηγή βίντεο youtube TVGelderland

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ