Δεν υπάρχουν θύματα από τον μεγάλο σεισμό στο Μεξικό

Δεν υπάρχουν θύματα από τον μεγάλο σεισμό στο Μεξικό

Δεν υπάρχουν θύματα ή σοβαρές ζημιές από τη μεγάλη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών που έπληξε την πόλη του Μεξικού, όπως και το παραθαλάσσιο θέρετρο Ακαπούλκο, αναγκάζοντας τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Ο σεισμός καταγράφθηκε στις 0927 τοπική ώρα (17:27 ώρα Ελλάδας), 265 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μεξικού, στην πολιτεία Γκερέρο, κοντά στην πόλη Τεκπάν σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS), η οποία είχε αρχικά εκτιμήσει το μέγεθος του σεισμού σε 7,5 βαθμούς.

Σύμφωνα με τη USGS ο σεισμός ήταν σχετικά ρηχός και σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 24 χιλιομέτρων.

Η σεισμολογική Υπηρεσία του Μεξικού έχει εκτιμήσει το μέγεθος της δόνησης στους 7 βαθμούς.

Ο συντονιστής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Μεξικού, Λουίς Φελίπε Πουέντε, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «μέχρι στιγμής» δεν έχει εκδοθεί καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα κεντρικά της χώρας, κυρίως στο Μεξικό, την πρωτεύουσα των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και στα ανατολικά, στην πολιτεία Βερακρούζ ή στα νότια, στις πολιτείες Γκερέρο, Οαξάκα και Τσιάπας.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση στις πολιτείες όπου ο σεισμός έγινε αισθητός, όμως έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές» προσέθεσε ο Πουέντε.

Στην πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Μιγκέλ Άνχελ Μανκέρα ανέφερε ότι οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση ορισμένων κτιρίων.

«Έως αυτή τη στιγμή παρατηρούμε μόνο εκκενώσεις κτιρίων, θα συνεχίσουμε τις αναφορές μας» έγραψε ο δήμαρχος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Το 1985 τμήμα της πρωτεύουσας του Μεξικού είχε καταστραφεί από ένα σεισμό 8,1 βαθμών που είχε προκαλέσει τον θάνατο 3.700 ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ