Νότια Κορέα-Ένταλμα για τον καπετάνιο και 2 μέλη του πληρώματος

Νότια Κορέα-Ένταλμα για τον καπετάνιο και 2 μέλη του πληρώματος

 

Οι Νοτιοκορεάτες εισαγγελείς εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης στον καπετάνιο του πλοίου στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μαθητές λυκείου και το οποίο ναυάγησε ανοικτά της Νότιας Κορέας.

Οι γονείς, συντετριμμένοι και οργισμένοι, έχουν κατηγορήσει για ανικανότητα το πλήρωμα, τα σωστικά συνεργεία και τις αρχές.

«Η κοινή ομάδα έρευνας της αστυνομίας και των εισαγγελέων ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα προκειμένου να συλληφθούν τρία μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και ο καπετάνιος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του λιμενικού στο Μάκπο, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν σήμερα πως τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως ο καπετάνιος Λι Τζουν-Σεόκ είχε αφήσει το πηδάλιο στον τρίτο αξιωματικό πριν από το δυστύχημα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καπετάνιος όπως και η πλειονότητα των 28 μελών του πληρώματος του Sewol κατάφεραν να εγκαταλείψουν το πλοίο προτού βυθιστεί και δέχθηκαν έντονες επικρίσεις για το ότι το εγκατέλειψαν ενώ η πλειονότητα των επιβατών είχε εγκλωβιστεί σε αυτό.

Σημειώνεται ότι 48 ώρες μετά την τραγωδία και παρά τα ισχυρά ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή, δύο δύτες κατάφεραν να ανοίξουν μια πόρτα και να εισέλθουν στο τμήμα φορτίου του πλοίου το οποίο έχει βυθιστεί πλήρως.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ορατότητα. Δεν μπορείτε να δείτε ούτε τη μύτη σας», δήλωσε ένας από τους δύο άνδρες όταν επέστρεψε στην ξηρά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ