Tageszeitung: Οι νεαροί Έλληνες αντιστέκονται στην κρίση

Tageszeitung: Οι νεαροί Έλληνες αντιστέκονται στην κρίση

 

Η Tageszeitung του Βερολίνου αναφέρεται στη διαδικτυακή της έκδοση στις πρωτοβουλίες νεαρών Ελλήνων που επιχειρούν να απαλύνουν τα συμπτώματα της κρίσης. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «νεαροί Έλληνες της πρωτεύουσας αντιστέκονται στη διαρκή κρίση».

Η taz.de αναφέρεται στο παράδειγμα της νεαρής αρχιτέκτονος Μαρία Πετινάκη, η οποία οργανώνει θεματικές ξεναγήσεις σε συνοικίες και μικρά δρομάκια τα οποία αποφεύγουν οι ξένοι τουρίστες, ειδικά αφότου ξέσπασε η κρίση. Ένα από τα πολλά μικρά πρότζεκτ που αναλαμβάνουν με δική τους πρωτοβουλία κάποιοι κάτοικοι της ελληνικής πρωτεύουσας είναι η περιποίηση και ο στολισμός μικρών δρόμων.

Όπως σημειώνεται, «κυρίως οι νέοι κατακτούν και πάλι την πόλη τους. Οι εικόνες που καρφίτσωσαν σε τοίχους σε ένα μικρό δρομάκι θα μπορούσαν να κρέμονται και στο σαλόνι τους. Αυτό που θέλουν να πουν μέσω αυτού είναι: εδώ είναι το σπίτι μας».

Η εφημερίδα παρατηρεί την εξάπλωση της τέχνης -«νόμιμης και παράνομης», όπως σημειώνει- στο κέντρο της Αθήνας και κάνει λόγο για εμφάνιση ενός νέου επιχειρηματικού πνεύματος. Όπως σχολιάζει, «η κρίση, κατά την οποία τόσο πολλοί έχασαν τη δουλειά τους, είναι για κάποιους μία ευκαιρία. Για τους νέους, τους δημιουργικούς, τους κατοίκους των πόλεων. Τώρα που δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κάτι, κάνουν αυτό που ήθελαν να κάνουν πάντα».

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ