ΦΩΤΟ-Έντομα ή… νεράιδες;

ΦΩΤΟ-Έντομα ή… νεράιδες;

Ένας Βρετανός καθηγητής ισχυρίζεται ότι τα έντομα που απαθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή δεν είναι συνηθισμένα και υπονοεί ότι ίσως να είναι και νεράιδες!

Ο John Hyatt, που είναι καθηγητής καλλιτεχνικών ερευνών στο  Manchester Metropolitan University, τράβηξε τις φωτογραφίες στην περιοχή κοντά στο Lancashire και ονόμασε τη συλλογή του  “Rossendale Fairies,”  αφού εκτίθενται στο μουσείο Whitaker στο Rossendale.

Όπως λέει ο ίδιος, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το σούρουπο. «Έβγαζα φωτογραφία το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στα δέντρα. Όταν μεγέθυνα τις φωτογραφίες στο στούντιο πρόσεξα αυτές τις μικροσκοπικές φιγούρες. Έπαθα ένα μικρό σοκ γιατί είναι σίγουρο ότι δεν μοιάζουν με τα έντομα που ξέρουμε. Μάλιστα αργότερα, ξαναβγήκα έξω και τράβηξα νέες φωτογραφίες από έντομα για να τις συγκρίνω. Φυσικά, δεν έμοιαζαν.»

Φυσικά κάποιοι σκεπτικιστές, όπως και η εντομολόγος Erica McLaughlin, δεν αποδέχονται την ερμηνεία του καθηγητή και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έντομα που ονομάζονται “midge”.

«Αυτά τα μικροσκοπικά έντομα  σχηματίζουν σμήνη όταν ζευγαρώνουν και τα αρσενικά «χορεύουν» στην προσπάθειά τους  να προσελκύσουν το αντίθετο φύλο» υποστηρίζει. «Έχουν λεπτά φτερά και μακριά πόδια».

Πηγή:  huffingtonpost.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ