Επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

Επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, θα μεταβεί στο Κίεβο της Ουκρανίας στις 22 Απριλίου για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών πριν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Μαΐου.

Η επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου στο Κίεβο είναι σαφής επίδειξη συμπαράστασης υψηλού επιπέδου προς την Ουκρανία, ανέφερε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κλιμάκωση των εντάσεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας .

«Ο αντιπρόεδρος θα υπογραμμίσει την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για μια ενωμένη, δημοκρατική Ουκρανία, η οποία κάνει τις δικές της επιλογές για τη μελλοντική πορεία της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα από την έναρξη της κρίσης.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι επισκέφθηκε στις αρχές Μαρτίου για να εκφράσει επίσης την υποστήριξη του στην ηγεσία της Ουκρανίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ