Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα αξίζει μεγάλη αναγνώριση

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα αξίζει μεγάλη αναγνώριση

 

Έκφραση ανακτηθείσας εμπιστοσύνης αποτελεί το μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών για το ελληνικό πενταετές ομόλογο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ναντίνε Καλβέι, η οποία, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου της.

«Οι μεταρρυθμίσεις που έκανε η Ελλάδα αξίζουν μεγάλη αναγνώριση. Οι πρώτοι καρποί είναι τώρα εμφανείς. Αυτό επιβεβαιώνει την πορεία του προγράμματος προσαρμογής που ακολουθήθηκε» τόνισε η κυρία Καλβέι, ενώ παρέπεμψε και στις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές σημαίνει και το τέλος των προγραμμάτων προσαρμογής, η εκπρόσωπος επισήμανε ότι το τρέχον πρόγραμμα συνεχίζεται ως το τέλος του χρόνου και επανέλαβε δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι πιθανή ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης και το πώς μπορεί και πρέπει αυτή να καλυφθεί, δεν είναι ακόμη η χρονική στιγμή να συζητηθεί.

Αναφερόμενη στο σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, περί υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης (MoU) από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για τη δημιουργία του “Ινστιτούτου για την Ανάπτυξη” με τη στήριξη της γερμανικής τράπεζας KfW, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς επιβεβαίωσε ότι το θέμα περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά για περισσότερες πληροφορίες παρέπεμψε στην συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν οι δύο ηγέτες απόψε στην Αθήνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ