Καναδάς: Προχωράει σε 657 απολύσεις η δημόσια τηλεόραση

Καναδάς: Προχωράει σε 657 απολύσεις η δημόσια τηλεόραση

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Καναδά CBC/Radio-Canada ανακοίνωσε ότι μέσα στην επόμενη διετία θα καταργήσει 657 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την εξοικονόμηση περίπου 86 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο όμιλος σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει σε αυτό το πλάνο λόγω της μείωσης των διαφημιστικών εσόδων και κυρίως επειδή έχασε, από την επόμενη σεζόν και μέχρι το 2026, τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του πρωταθλήματος του επαγγελματικού χόκεϊ επί πάγου.

«Πήραμε τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται για να εξισορροπήσουμε τον προϋπολογισμό μας», είπε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Ιμπέρ Λακρουά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ο όμιλος απασχολεί συνολικά περίπου 12.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοινώθηκε, θα καταργηθούν συνολικά 334 θέσεις στο αγγλόφωνο τμήμα και 312 στο γαλλόφωνο. Από αυτές τις 657 απολύσεις οι 230 θα γίνουν φέτος και οι υπόλοιπες το 2015.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα διατηρήσει το υπάρχον δίκτυό της όμως ακύρωσε τα σχέδια για επέκτασή της, όπως για παράδειγμα την ίδρυση ενός σταθμού στο Λάντον του Οντάριο.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: www.slashgear.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ