Κύπρος: Καταδίκασαν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Κύπρος: Καταδίκασαν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου καταδίκασε το πραξικόπημα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα της 21ης Απριλίου στη σημερινή τελευταία, πριν από τις διακοπές του Πάσχα, τακτική συνεδρία της.

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε ομιλία του ανέφερε ότι με το πραξικόπημα καταλύθηκαν οι δημοκρατικοί θεσμοί στην Ελλάδα και η Κύπρος οδηγήθηκε στην τραγωδία του 1974. Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε, επίσης, στην απόρριψη του σχεδίου Ανάν στις 24 Απριλίου του 2004 από τον κυπριακό ελληνισμό, τονίζοντας ότι το “ΟΧΙ” δεν εξέφραζε άρνηση σε λύση του Κυπριακού, αλλά την επιθυμία για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της Βουλής καταδίκασε τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915. «Για πολλοστή φορά», τόνισε ο κ. Ομήρου, «θέλουμε να καταδικάσουμε την πολιτική εθνοκάθαρσης που ακολουθεί η Τουρκία και να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αρμενικό λαό».

Η Βουλή τήρησε μονόλεπτη σιγή για τα θύματα της επταετούς δικτατορίας στην Ελλάδα, καθώς και για τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ