Το Facebook… έσωσε κοριτσάκι από τύφλωση

Το Facebook… έσωσε κοριτσάκι από τύφλωση

Όταν η Tara Taylor «ανέβαζε» στο Facebook μία φωτογραφία της ομολογουμένως γλυκύτατης 3χρονης κόρης της περίμενε να διαβάσει κολακευτικά σχόλια.

Και όντως τα περισσότερα σχόλια είχαν να κάνουν με το χαμόγελο και τη φατσούλα της μικρής.

Ανάμεσα στα μηνύματα, όμως, υπήρχε και ένα άλλο, που δεν αναφερόταν στη γλύκα της μικρής, αλλά σε ένα σημάδι στο μάτι της.

Μία φίλη της Tara Taylor της είπε ότι τη λάμψη που παρουσιάζει το κοριτσάκι στο ένα μάτι την είχε δει ξανά στο παιδί ενός οικογενειακού φίλου. Και της εξήγησε ότι ήταν σημάδι μίας πολύ σπάνιας πάθησης.

Η τρομοκρατημένη μητέρα μαζί με τον σύζυγό της πήγαν τη μικρή σε τρεις οφθαλμίατρους και άκουσαν τα πολύ δυσάρεστα νέα, αφού η 3χρονη είχε χτυπηθεί από μία πολύ σπάνια ασθένεια, που ονομάζεται νόσος Coats.

Η συγκεκριμένα ασθένεια επηρεάζει τα αγγεία που οδηγούν στα μάτια και οδηγεί σε μεγάλο ποσοστό στην τύφλωση. «Χτυπάει» περίπου 1 στους 100.000 ανθρώπους.

Η μικρή έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις και θεωρείται απίθανο να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα, αλλά όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ABC έχει επανακτήσει μεγάλο μέρος της όρασης από το συγκεκριμένο μάτι. 

 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ABCnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ