Πετάνε για το «όνειρο» 222 αλεξιπτωτιστές

Πετάνε για το «όνειρο» 222 αλεξιπτωτιστές

Με φόντο την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ, μία ομάδα 222 βετεράνων αλεξιπτωτιστών από όλο τον κόσμο θα επιχειρήσει μία ομαδική πτώση σε σχηματισμό.

Οι αλεξιπτωτιστές θα κάνουν μια σύντομη πτώση σε δύο σχηματισμούς πριν ανοίξουν τα αλεξίπτωτά τους. Το παγκόσμιο ρεκόρ για διπλό σχηματισμό ανήκει σε 110 αλεξιπτωτιστές που έκαναν ομαδική πτώση στη Φλόριντα των ΗΠΑ πέρυσι.

«Η ομάδα είναι πολύ αισιόδοξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε η Γκούλσιν Γκίλμπερτ, αλεξιπτωτίστρια και εκπρόσωπος της ομάδας World Team. «Μέχρι στιγμής όλα φαίνεται πως βαίνουν καλώς», συμπλήρωσε η ίδια.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, στην πτώση θα πάρουν μέρος ομάδες αλεξιπτωτιστών από 28 χώρες και το εγχείρημα σχεδιάζεται να γίνει στην πόλη Ελόι της πολιτείας Αριζόνα.

Η Γκίλμπερτ δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα η πτώση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη σε μια ερημική περιοχή περίπου 105 χιλιόμετρα νότια του Φοίνιξ.

Οι αλεξιπτωτιστές θα αναπτυχθούν σε δύο διαφορετικούς σχηματισμούς, έναν αμέσως μόλις πηδήξουν από τα αεροπλάνα και έναν ακόμη καθώς θα βρίσκονται σε ύψος 19.500 ποδών πάνω από το έδαφος. Η ταχύτητα της πτώσης τους θα φτάνει τα 190 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ