Ενισχύεται η ομάδα ΔΙΑΣ

Με 195 αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς ενισχύονται άμεσα οι ομάδες ΔΙΑΣ στην Αττική, ως εφαρμογή της δέσμευσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος αμέσως μετά την επιστροφή του στο υπουργείο, πρόβαλε ως προτεραιότητα της νέας του θητείας την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και την αντιμετώπιση του προβλήματος στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανακοινώθηκε απο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, οι δυνάμεις της Ομάδας ΔΙΑΣ αποτελούνταν από συνολικά 1.338 αστυνομικούς – ειδικούς φρουρούς, γεγονός που σχολίασε αρνητικά ο κ. Χρυσοχοϊδης, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, την περασμένη Πέμπτη, λέγοντας ότι όταν μετακινήθηκε πριν απο 17 μήνες στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι ομάδες στην Αθήνα είχαν περισσότερους από 2.000 άνδρες και όταν επέστρεψε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρήκε περίπου 700 από αυτούς στα γραφεία.

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, από αύριο Δευτέρα, 12 Μαρτίου, οι δυνάμεις θα αποτελούνται από συνολικά 1.533 αστυνομικούς – ειδικούς φρουρούς και σταδιακά θα αυξάνονται έως ότου φθάσουν συνολικά τους 3.000 άνδρες και γυναίκες. Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ