Ντάισελμπλουμ: Έπρεπε να σώσουμε την Κύπρο

Ντάισελμπλουμ: Έπρεπε να σώσουμε την Κύπρο

Την πλήρη υποστήριξή του στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σημείωσε ότι θεωρεί πως «θα υπάρξουν δύσκολες ώρες, αλλά και προοπτική για την κυπριακή οικονομία, που έδειξε ότι είναι δυναμική και ευέλικτη».

Μιλώντας στη Λευκωσία, ύστερα από συνάντηση με τον Κύπριο ΥΠΟΙΚ, Χάρη Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι η περσινή απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων ήταν σκληρή, αλλά αναπόφευκτη υπό τις περιστάσεις.

«Έπρεπε να σώσουμε τις τράπεζες και την οικονομία της Κύπρου», δήλωσε. Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα, είπε, ότι αυτά θα αρθούν βήμα με βήμα με βάση την ανάγκη σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος και ότι αυτό εναπόκειται στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Σε ερώτηση, αν μπορεί η ΕΕ να συμβάλει για να επιταχυνθεί περαιτέρω η διαδικασία άρσης των μέτρων στην Κύπρο, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα από το Eurogroup ή την Ευρωζώνη, αφού το πρόγραμμα την Κυβέρνησης είναι πολύ αποτελεσματικό και καλά σχεδιασμένο. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εμπιστοσύνη θα επανέλθει αφού όλα προχωρούν με βάση το πρόγραμμα.

Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι κυπριακή κυβέρνηση και οι άνθρωποι της Κύπρου είναι έτοιμοι «να κάνουν οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την διόρθωση της κυπριακής οικονομίας όχι για να ικανοποιήσουν το Eurogroup αλλά για να εξυπηρετήσουμε τις προοπτικές της Κύπρου και των ανθρώπων της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ