Boeing 777-Αμείωτη η οργή των συγγενών των επιβατών

Boeing 777-Αμείωτη η οργή των συγγενών των επιβατών

 

Αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι οι συγγενείς των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines επιτέθηκαν με σαρκαστικές ερωτήσεις στον πρεσβευτή της Μαλαισίας στο Πεκίνο.

Η συνάντηση με τον πρεσβευτή Ισκαντάρ Σαρουντίν διήρκησε για περισσότερες από τέσσερις ώρες και πραγματοποιήθηκε σε μια αίθουσα του Lido, ενός ξενοδοχείου στο Πεκίνο όπου διαμένουν εδώ και δυόμισι εβδομάδες οι συγγενείς των Kινέζων επιβατών του Boeing 777 που έχει εξαφανιστεί.

Μεταξύ άλλων εξέφρασαν την οργή τους για την ξαφνική απομάκρυνση του προσωπικού που είχε κινητοποιήσει η Malaysia Airlines για να τους υποστηρίζει και εξέφρασαν για μία ακόμη φορά τις επιφυλάξεις τους αναφορικά με την τύχη του αεροσκάφους.

Ο Σαρουντίν τους απάντησε ότι το προσωπικό απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο διότι «τα συναισθήματα είχαν φτάσει στο αποκορύφωμα» μετά την ανακοίνωση τη Δευτέρα από τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ότι το Boeing κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Οι εξηγήσεις του όξυναν το αίσθημα δυσαρέσκειας από την υποστήριξη που τους έχει προσφέρει η αεροπορική εταιρεία.

«Δεν υπάρχει κανένα ίχνος του αεροπλάνου, οπότε γιατί βιαστήκατε να συμπεράνετε ότι κατέπεσε (στη θάλασσα);», φώναξε ένας άνδρας, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Ζητάμε να αποσύρετε την ανακοίνωση αυτή».

Μια παρουσίαση των δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί από δορυφόρους προκάλεσε ένα κύμα σαρκαστικών σχολίων: «Δεν έχετε τίποτε άλλο να μας δείξετε εκτός από αυτές τις διαβολεμένες διαφάνειες;», αντέδρασε ένας άνδρας.

Η δήλωση ενός αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας της Μαλαισίας ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να έχει κάνει αναστροφή δεν έτυχε καλύτερης υποδοχής.

«Αν δεν αποκλείεται αυτό το ενδεχόμενο, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο οι αγαπημένοι μας να μην έχουν χαθεί στη θάλασσα;», ρώτησε μια γυναίκα.

Χθες Τρίτη περίπου 200 συγγενείς των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 πραγματοποίησαν πορεία από το ξενοδοχείο Lido προς την πρεσβεία της Μαλαισίας στην Κίνα.

Στο Boeing 777 που αγνοείται υπήρχαν 153 κινέζοι επιβάτες.

 

Διαβάστε επίσης:

Αγωγή κατά της Boeing και της Malaysia Airlines

ΒΙΝΤΕΟ-Boeing: Νέες εικόνες από 122 αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ