ΦΩΤΟ-Η Μισέλ Ομπάμα ταΐζει… τα πάντα

ΦΩΤΟ-Η Μισέλ Ομπάμα ταΐζει… τα πάντα

 

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έτυχε ενός σπάνιου προνομίου σήμερα καθώς της επετράπη να ταΐσει πάντα σε προστατευόμενη περιοχή της νοτιο-δυτικής Κίνας, παρά τις επιγραφές που απαγορεύουν ρητώς στο κοινό το τάισμα των ζώων.

Η Μισέλ Ομπάμα, οι κόρες της Σάσα και Μάλια και η μητέρα της φωτογραφήθηκαν την ώρα που πρόσφεραν σε πάντα κομμάτια μήλου που ήταν στερεωμένα στο άκρο μιας μακριάς ράβδου από μπαμπού.

Πάνω στον φράκτη υπήρχε πινακίδα που απαγορεύει ρητώς το τάισμα των πάντα, ένα είδος που απειλείται από εξαφάνιση και έγινε το σύμβολο της Κίνας και φορέας για το Πεκίνο της “διπλωματίας των πάντα”.

Η Μισέλ Ομπάμα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την 22χρονη Λίλι, μια γιαγιά πάντα στην προστατευόμενη περιοχή της Τσενγκντού, την παγκόσμια πρωτεύουσα των πάντα, των ζώων που επισήμως θεωρούνται “εθνικοί θησαυροί” στην Κίνα.

Παράλληλα, η Μισέλ γευμάτισε σήμερα σε ένα θιβετιανό εστιατόριο, όπου παράγγειλε σούπα με κρέας από γιακ.

Η επιλογή του χώρου αυτού “ανταποκρινόταν στο ενδιαφέρον της (Μισέλ Ομπάμα) για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Κίνα”, εξήγησε το περιβάλλον της. Η επαρχία Σιτσουάν της οποίας πρωτεύουσα είναι η Τσενγκντού αριθμεί τη μεγαλύτερη θιβετιανή μειονότητα.

Η Ομπάμα και η οικογένειά της αναμένεται να ολοκληρώσουν το επταήμερο ταξίδι τους στην Κίνα, μια επίσκεψη που είχε στόχο να διαλύσει τη δυσπιστία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μεταξύ των πρώτων παγκόσμιων δυνάμεων.

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο περιθώριο Συνόδου Κορυφής στη Χάγη.

 

Πηγή ΦΩΤΟ: Reuters

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ