• "Φθηνότερη η πτώχευση..."

  11:08 μμ, Σαββατο 10 Μάρ 2012 11:08 μμ, Σαββατο 10 Μάρ 2012

  "Η πτώχευση δεν είναι το τέλος" είναι ο τίτλος που φέρει δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης της Financial Times στο οποίο ο συντάκτης Yakov Amihud εξηγεί ότι "για την επιβίωση του ευρώ, δεν χρειάζονται σχέδια διάσωσης".

  "Ακόμα και μια πτώχευση δεν αποτελεί απειλή" γράφει ο δημοσιογράφος αναφερόμενος στην Ελλάδα και συμπληρώνει ότι αυτό το ενδεχόμενο θα κόστιζε λιγότερο στην Ευρωζώνη από ότι η τρέχουσα πολιτική.

  "Μετά το νέο πακέτο διάσωσης" και την ολοκλήρωση του PSI η συζήτηση γύρω από το αν αυτοί οι τρόποι (όπως το πακέτο διάσωσης και το "κούρεμα") είναι οι ενδεδειγμένοι για την αντιμετώπιση της κρίσης "έχει και πάλι φουντώσει" γράφει ο Amihud, ωστόσο η απάντηση σύμφωνα με τον ίδιο είναι -ξεκάθαρα- όχι.

  "Αυτός ο ευρέως διαδεδομένος -στην Ευρώπη- φόβος ότι μια στάση πληρωμών από μεμονωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα) μπορεί να οδηγήσει στο τέλος του ευρώ, είναι τουλάχιστον αβάσιμος" γράφει ο συντάκτης της εφημερίδας και παραθέτει το εξής παράδειγμα:

  "Σε καμία περίπτωση δεν θα κατέρρεε το δολάριο αν η Καλιφόρνια - που αντιπροσωπεύει και το ένα έβδομο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Αμερικής- δεν ήταν σε θέση να πληρώσει τα χρέη της".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα