Απαγόρευσε τα ρώσικα κανάλια η Ουκρανία

Απαγόρευσε τα ρώσικα κανάλια η Ουκρανία

Η ουκρανική δικαιοσύνη απαγόρευσε την αναμετάδοση του σήματος στην Ουκρανία των ρωσικών τηλεοπτικών δικτύων, τα οποία οι μεταβατικές αρχές στο Κίεβο κατηγορούν ότι τροφοδοτούν τις αυτονομιστικές τάσεις μεταδίδοντας κατευθυνόμενη πληροφόρηση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων ένα διοικητικό δικαστήριο στο Κίεβο εξέδωσε «μια απόφαση με βάση την οποία η αναμετάδοση των ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας Βικτόρια Σιουμάρ, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Η απόφαση αυτή έχει προσωρινή ισχύ, καθώς εκκρεμεί η εξέταση μιας προσφυγής του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης της Ουκρανίας εναντίον ενός πάροχου που διανέμει τα ρωσικά δίκτυα, διευκρίνισε η ίδια.

Η απόφαση αφορά κυρίως το Πρώτο Κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, το ειδησεογραφικό δίκτυο Ρωσία 24 και το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, που θεωρείται ότι πρόσκειται στο Κρεμλίνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ