«Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ζητά αλλαγές

 «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ζητά αλλαγές

Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών ιταλών πολιτών για να μπορεί να πάρει μέρος στις Ευρωεκλογές του Μαΐου το ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», ζήτησε, με επιστολή της, η συγγραφέας και δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Σπινέλι από την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι.

Βάσει της ιταλικής νομοθεσίας, για να έχει δικαίωμα να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές μια πολιτική δύναμη που δεν μετέχει στο κοινοβούλιο της Ρώμης, πρέπει, πρώτα, να συλλέξει 150.000 υπογραφές σε όλη την επικράτεια της χώρας.

«Υπάρχει μια επιπλέον υποχρέωση: σε κάθε ιταλική περιφέρεια, πρέπει να εξασφαλισθούν 3.000 υπογραφές. Θεωρούμε τον κανόνα αυτό κατάφορα άδικο. Διότι, για παράδειγμα, για τη Λομβαρδία, με 9.939.000 κατοίκους, ισχύει ακριβώς ότι και για την Βάλε Ντ΄Αόστα, η οποία μετρά 128.000 κατοίκους» υπογραμμίζει στην επιστολή της η Μπάρμπαρα Σπινέλι.

«Οι ανισότητες αυτές», σύμφωνα με την Ιταλίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα, «κινδυνεύουν να εμποδίσουν την λίστα Τσίπρα να πάρει μέρος στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών, ζημιώνοντας, ουσιαστικά, την ίδια την δημοκρατική ζωή της Ιταλίας».

Η Σπινέλι, από τους εμπνευστές του ιταλικού ψηφοδελτίου «Η άλλη Ευρώπη για τον Τσίπρα» ζητεί από την πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολτρίνι, να παρέμβει ώστε να μπορέσει να εγκριθεί άμεσα τροπολογία από το κοινοβούλιο, η οποία να καθορίζει ότι ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών, για να μπορεί μια νέα πολιτική δύναμη να μετάσχει σε εκλογική αναμέτρηση, να μην είναι ίδιος για όλες τις περιφέρειες της χώρας, αλλά να αλλάζει ανάλογα με τον αριθμό κατοίκων της κάθε περιοχής, αναφέρεται στο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, μέσω διαδικτύου, «Η άλλη Ευρώπη για τον Τσίπρα» (ψηφοδέλτιο το οποίο στηρίζεται από τα κόμματα της αριστεράς και γνωστά ονόματα της κοινωνίας των πολιτών), έχει συλλέξει, έως τώρα, 42.000 υπογραφές, με συνολικό, απαιτούμενο αριθμό, τις 150.000

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ