Κλείνουν τα σχολεία στη βορειοανατολική Νιγηρία

Κλείνουν τα σχολεία στη βορειοανατολική Νιγηρία

Εντολή να κλείσουν όλα τα σχολεία στη βορειανατολική πολιτεία της Νιγηρίας, Μπόρνο, δόθηκε την Παρασκευή με στόχο την προστασία των παιδιών μετά την επίθεση ισλαμιστών, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες μαθητές, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι η μαχητική ομάδα Μπόκο Χάραμ σκότωσε ή έκαψε μέχρι θανάτου τουλάχιστον 29 μαθητές σε ένα οικοτροφείο στη βορειοανατολική Νιγηρία, αν και ένας δημοσιογράφος ο οποίος μέτρησε τις σορούς που μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο υπολόγισε ότι οι νεκροί ήταν 59. Η επίθεση τον περασμένο μήνα δεν έλαβε χώρα στο Μπόρνο αλλά στο χωριό Μπούνι Λάδη στη γειτονική πολιτεία Γιόμπε.

«Όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Παιδείας της πολιτείας να ολοκληρώσουν τη δεύτερη σχολική τους περίοδο στο τέλος αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Δεν θέλουμε να γίνει δημόσια ανακοίνωση, ώστε να μη δημιουργηθεί πανικός ωστόσο το υπουργείο έλαβε την εντολή από τον κυβερνήτη», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ